Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNova Ciklonalna Pojava i Polarni Vrtlog Donose Promjene u Vremenskim Uvjetima

Nova Ciklonalna Pojava i Polarni Vrtlog Donose Promjene u Vremenskim Uvjetima

Vremenska Prognoza za Regiju

Srbijanski meteorolog Ivan Ristić najavio je novu ciklonu i polarni vrtlog. Ova pojava utjecat će na vremenske uvjete u regiji. Ciklona će donijeti padavine i olujni vjetar, dok će Srbiju zaobići.

Kišna Prognoza za Ponedjeljak

Ristić je istakao da u ponedjeljak stiže ciklona koja će donijeti kišu. Temperature će se kretati između 23 i 27 stepeni. U subotu nas očekuju povremeni pljuskovi, a od ponedjeljka poslijepodne, ciklona će obasjati oblake i kišu.

Prijelaz u Jesensko Vrijeme

Do sredine septembra, Ristić prognozira nevjerovatne temperature do 20 stepeni. Polarni vrtlog će zatim donijeti hladan arktički zrak. Ovaj pomak označit će kraj vrućeg afričkog zraka koji pritisne region već tri mjeseca.

Utjecaj na Obalu i Bosnu i Hercegovinu

Prema meteorološkim izvještajima, nakon 15. septembra očekuje se pojačan utjecaj ciklone. Ova pojava donijet će obilne padavine u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Kraj Ekstremnih Vrućina

Septembar će donijeti oko 20 ljetnih dana s temperaturama iznad 25 stepeni. Prosječne vrijednosti maksimalnih temperatura bit će između 25 i 27 stepeni, što predstavlja odstupanje od +2 stepena.

Ristić zaključuje da konačno završavaju ekstremne vrućine. Nova ciklona označit će povratak vode u izvore i bunare, što će olakšati situaciju pogođenim sušom.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -