Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHStranka Narod i pravda optužuje Stranku za BiH zbog finansijskih problema

Stranka Narod i pravda optužuje Stranku za BiH zbog finansijskih problema

Finansijska kriza Stranke za BiH

Stranka Narod i pravda iz Novog Grada izdala je saopćenje u kojem kritikuje vođenje Stranke za BiH. Naglašavaju da su njeni finansijski problemi i blokada svih 30 bankovnih računa ozbiljno pitanje.

Javni problem ambicija lidera

U saopćenju se ističe da je ambicija Stranke za BiH da vodi procese u Bosni i Hercegovini neprihvatljiva, s obzirom na vidljive poteškoće u vođenju organizacije. Ukazuju na nesposobnost lidera Stranke za BiH da efikasno upravlja situacijom.

Poziv za poštovanje zakona

Narod i pravda poziva sve političke stranke da se pridržavaju zakona o finansiranju kampanja. Njihovi postupci dokaz su kako patriotizam mora biti zasnovan na poštovanju propisa. Pored toga, pozivaju nadležne institucije da se pozabave ovim problemom.

Kampanja i budućnost

U trenutnoj situaciji, Narod i pravda će se fokusirati na promociju svog zajedničkog kandidata, Mirze Selimbegovića, kao i programa stranke. Građane pozivaju da budu oprezni prilikom glasanja, posebno kada je riječ o političkim subjektima u finansijskim teškoćama.

Narod i pravda nastavlja da naglašava važnost transparentnosti i odgovornosti među političarima, uz nadu da će institucije reagovati na sumnjivo ponašanje Stranke za BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -