Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHFaruk Suljović uspješno završio triatlon do Olimpa u humanitarne svrhe

Faruk Suljović uspješno završio triatlon do Olimpa u humanitarne svrhe

Uspješna humanitarna misija iz Sarajeva

Faruk Suljović, 22-godišnji student iz Sarajeva, postigao je zavidan uspjeh. 25. augusta krenuo je na triatlon do grčkog vrha Olimpa, s ciljem prikupljanja novca za oboljele od raka.

Trenutna situacija podataka

Obavijestio je javnost da je preko društvenih mreža prikupljeno više od 16.000 KM. Sva sredstva idu organizaciji Pomozi.ba, koja se bavi liječenjem osoba s oboljenjima koja zahtijevaju pomoć.

Putovanje kroz pet država

Tokom dvosedmičnog putovanja, Faruk je prošao kroz pet država: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Sjevernu Makedoniju i konačno Grčku. U cijeloj misiji, heroj je istrčao 240 kilometara i biciklom prešao 600 kilometara.

Inspiracija iz vlastitog iskustva

Faruk je motivaciju za ovu akciju dobio već u ranoj dobi. Sa nepunih deset godina izgubio je oca zbog raka, što ga je potaknulo na ovakvu humanoj akciju.

Pomoć je moguća

Svi zainteresovani mogu donirati novac za Farukove kilometre. Donacije su moguće putem internet platformi ili putem trajnog humanitarnog broja 17021, gdje donirate 2 KM. Također, donacije se mogu uplatiti i na žiro račun sa naznakom “Farukovi kilometri”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -