Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHKoalicija za Mostar poziva na jedinstvo uoči lokalnih izbora

Koalicija za Mostar poziva na jedinstvo uoči lokalnih izbora

Prisutnost ključnih političkih figura

Na recentnom skupu Koalicije za Mostar, prisutnim članovima i simpatizerima obratili su se istaknuti političari. Alis Čolaković, predsjednik gradskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA), istakao je važnost jedinstva među probosanskohercegovačkim snagama.

Izbor gradonačelnika kao prioritet

Čolaković je naglasio da Koalicija planira osigurati dovoljan broj vijećnika na lokalnim izborima 6. oktobra. Njihov cilj je izabrati profesora Đanija Rahimića za gradonačelnika Mostara. Prema njegovim riječima, Mostar predstavlja simbol Bosne i Hercegovine i sve političke snage trebaju raditi zajedno.

Otključavanje razvojnih procesa

On je dalje pojasnio značaj izbora gradonačelnika za napredak Mostara. “Bez gradonačelnika ne možemo provesti naše projekte i programe,” izjavio je Čolaković. Fokusiranje na ekonomiju, kulturu i društveni razvoj ključno je za dalji napredak grada.

Vraćanje ugleda Mostaru

Čolaković se osvrnuo i na značaj vraćanja ugleda Mostara. “Želimo otvoren grad bez dominacije bilo kojeg naroda,” dodao je. “S nama na čelu, interkulturni centar Mevlana i Partizansko spomen obilježje dobit će novu vrijednost.”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -