Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSarajevo dobija hangar za helikoptere: Projekat u punom jeku

Sarajevo dobija hangar za helikoptere: Projekat u punom jeku

Izgradnja hangara na sarajevskom aerodromu

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo najavilo je izgradnju hangara za helikoptere na sarajevskom aerodromu. Radna grupa, koju je formirao ministar Admir Katica, završila je projektni zadatak za ovaj značajan projekat.

Specifikacije hangara

Planirano je da hangar bude veličine oko 3.000 metara kvadratnih. Prostor će omogućiti smještaj do četiri helikoptera. Uz to, hangar će sadržavati magacine opreme, vatrogasnu opremu, prostor za hitnu pomoć i radionicu za aviomehaničare.

Podrška Federalne vlade

Za uspješnu realizaciju projekta neophodna je saglasnost Vlade Federacije BiH. S resornim Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija već se vode pregovori. Ovaj projekat smatra se od vitalnog značaja za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Planovi za realizaciju

Ministar Katica ističe da projekat napreduje planiranom dinamikom. Cilj je završiti hangar do isporuke prvih helikoptera i školovanja helikopterske jedinice MUP-a.

Višenamjenska helikopterska jedinica

Prema riječima ministra, nova helikopterska letjelica pružit će pomoć građanima, gdje god bude potrebno. Ovaj projekat ima potencijal transformirati helikoptersku jedinicu u najmoderniju infrastrukturu u zemlji.

Snažna podrška federalnih vlasti

Uvjeren je da će podrška federalnog nivoa vlasti biti neizostavna. Ovaj ključno važan projekat postavlja temelje za razvoj helikopterskih operacija u BiH.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -