Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTrojka podržava Mirzu Selimbegovića za načelnika Novog Grada

Trojka podržava Mirzu Selimbegovića za načelnika Novog Grada

Odluka Trojke za bolji Novi Grad

Stranke Trojke su se obavezale na nastavak realizacije politika koje će unaprijediti Novi Grad. Ova suradnja uključuje podršku Mirzi Selimbegoviću, kandidatu za načelnika.

Zajednički rad u Općinskom vijeću

Nakon izbora, stranke planiraju zajedničko djelovanje u Općinskom vijeću Novi Grad. Selimbegović je, prošlu četiri godine, već dokazao svoju sposobnost kroz svoj mandat predsjednika Vijeća.

Infrastrukturni projekti pod Selimbegovićevim vođstvom

Adnan Šteta, predsjednik Kantonalne organizacije SDP-a, istakao je Selimbegovićevu ključnu ulogu u realizaciji infrastrukturnih projekata. Prema Šteti, Novi Grad je doživio značajne promjene u posljednje četiri godine.

Veći razvoj nego u prošlih 30 godina

Šteta je naglasio kako je tokom Selimbegovićevog mandata realizovano više infrastrukturnih projekata nego za prethodnih tri decenije. Novi Grad se ponovo povezuje tramvajskim linijama i vozovima.

Rekonstrukcije i unapređenje saobraćaja

U Novom Gradu se nakon rata prvi put radi na obnovi glavnih saobraćajnica. Projekti na Dobrinji, Alipašinom i Buća potoku su samo neki od njih.

Budući planovi i ambicije

Mirza Selimbegović, uz podršku Vijeća, ima potencijal da Novom Gradu donese značajne promjene. Njegov cilj je učiniti ga boljim i ugodnijim mjestom za život građana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -