Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHJelena Trivić predstavila svoj program za Banjaluku: Jedanaest prioritetnih mjera

Jelena Trivić predstavila svoj program za Banjaluku: Jedanaest prioritetnih mjera

Nova vizija za Banjaluku

Jelena Trivić je, nedavno, na svojim zvaničnim kanalima objavila programskih jedanaest tačaka. Ove mjere predstavljaju njen plan kao budućeg gradonačelnika Banje Luke.

Prioriteti iz programa

Trivić je istakla nekoliko ključnih tačaka koje će realizovati. Prvo, rat protiv tajkuna. Ova mjera podrazumijeva zabranu ulaska tajkunima u Gradske prostorije i reviziju njihovih ugovora s Gradom.

Druga tačka je usvajanje urbanističkog plana kako bi se zaustavila betonizacija grada. Pored toga, najavila je neradnu nedjelju u svim mogućim djelatnostima.

Socijalni programi i podrška građanima

Trivić planira uvođenje besplatnih đačkih karata i škole knjiga za sve učenike osnovnih i srednjih škola. Također, namjerava izjednačiti cijenu vrtića za svu djecu od 1. januara 2025.

Jednokratna novčana pomoć od 500 KM bit će isplaćena penzionerima i borcima tzv. “VRS” koji su u teškoj materijalnoj situaciji.

Inicijative za mlade i sport

Izgradnja stanova za mlade financirat će se iz gradskog budžeta, a cijena neće prelaziti 2.000 KM po kvadratu. Trivić također obećava povećanje sredstava za sport, uz cilj dodjeljivanja terena sa vještačkom travom fudbalskim klubovima.

Završne misli

Na kraju, najavila je izgradnju 1.000 novih parking mjesta i otvaranje novih slobodnih ekonomskih zona. Program je zaključen sloganom: “Banja Luka narodu!”

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -