Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDoktor Nermir Granov: Historijska transplantacija srca u BiH

Doktor Nermir Granov: Historijska transplantacija srca u BiH

Prva transplantacija srca u BiH

U današnjem izdanju “Dnevnog avaza”, doktor Nermir Granov razgovara o prvoj transplantaciji srca u Bosni i Hercegovini. Ova operacija predstavlja značajan medicinski uspjeh za našu zemlju.

Stručnost i posvećenost medicinskog osoblja

Granov ističe kako je operacija pokazala visoku stručnost i posvećenost ljekara i medicinskog osoblja. Ovaj historijski poduhvat donio je nadu mnogim pacijentima, ali i stvorio svijest o važnosti doniranja organa.

Pacijenti koji čekaju novo srce

Dr. Granov navodi da još uvijek postoji veliki broj pacijenata koji čekaju na transplantaciju. Njihova borba za život postavlja novi izazov za medicinsku zajednicu u BiH.

Izborna kampanja i druge vijesti

Pored zdravstvenih tema, “Dnevni avaz” donosi i pregled aktuelnosti uoči lokalnih izbora. Izborna kampanja se zahuktava, a mediji prate sve važne događaje.

U izdanju se takođe nalaze informacije o novim dokazima u istrazi protiv Osmice i Debevca. U Sarajevu je uhapšen vođa “škaljarskog klana”, što dodatno intrigira javnost.

Odlični rezultati sportista iz Pariza

Nakon uspjeha na međunarodnim takmičenjima, Ismail Barlov i njegov trener Amel Kapo dijele emocije po povratku u BiH. Medalje koje su osvojili predstavljaju veliki podstrek za sve sportiste.

Čitati više možete na digitalnoj platformi “Dnevnog avaza” putem ovog linka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -