Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHU Bosni i Hercegovini Očekuje se Nestabilno Vrijeme s Pljuskovima

U Bosni i Hercegovini Očekuje se Nestabilno Vrijeme s Pljuskovima

Vremenski Uvjeti u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini, očekuje se umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Pljuskovi sa grmljavinom mogu se javiti u ranim jutarnjim satima. Posebno na području Krajine, jugozapadu Bosne i Hercegovini.

Detalji Prognoze za Petak

Tokom poslijepodneva, lokalno su mogući jači pljuskovi u centralnim, sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima. Vjetar će biti slab do umjeren. U sjevernim dijelovima zemlje prevladavat će vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Temperaturne Oscilacije

Najniža jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između 13 i 18 stepeni. Na jugu zemlje, očekuje se temperatura do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura biće između 27 i 32 stepena.

Prognoza za Subotu i Nedjelju

U subotu, 7. septembra 2024, bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Pljuskovi su mogući u poslijepodnevnim satima. U nedjelju, 8. septembra, predviđa se postepeno naoblačenje sa kišom tokom noći na ponedjeljak.

Biometeorološke Uslove

Nestabilno vrijeme može izazvati nepovoljnu biometeorološku sliku. Ovo može negativno uticati na raspoloženje, posebno kod osjetljivih osoba. Preporučuje se umanjiti aktivnosti i odabrati prikladnu odjeću.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -