Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPritvor za Ajdina Muharemovića zbog nasilničkog ponašanja u Mostaru

Pritvor za Ajdina Muharemovića zbog nasilničkog ponašanja u Mostaru

Incident u Mostaru

Na prijedlog Tužilaštva, Općinski sud u Mostaru odredio je pritvor Ajdinu Muharemoviću (2002.) na najduže 30 dana. Osmanjičen je zbog postojanja osnovane sumnje za krivično djelo “nasilničko ponašanje”.

Detalji napada

Prema saopćenju Tužilaštva HNK, incident se dogodio 1. septembra ove godine, oko 23 sata, u Ulici Ante Starčevića. Muharemović je zaustavio svoje vozilo VW Polo ispred dvije maloljetne osobe.

On je potom, zajedno s nepoznatim osobama, bez ikakvog povoda fizički nasrnuo na maloljetnike. Udarali su ih šakama i nogama po tijelu.

Reakcija prolaznika

Napad je prekinut zahvaljujući reakciji prolaznika, koji su osujetili napadače. Nakon incidenta, osumnjičeni su se udaljili vozilom u pravcu hotela “Ero”.

Mjere Tužilaštva

Tužilaštvo je sudu predložilo pritvor zbog bojazni da bi Muharemović mogao ponoviti krivično djelo. Za ovo krivično djelo propisana je kazna zatvora do tri godine ili teža kazna.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je zahtjev Tužilaštva kao utemeljen, te je odredio mjeru pritvora. Istražne radnje se nastavljaju s ciljem identifikacije drugih sudionika u ovom napadu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -