Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIzgradnja Tramvajske Pruge do Hrasnice u Punom Jeku: Ministar Šteta Obilazio Radove

Izgradnja Tramvajske Pruge do Hrasnice u Punom Jeku: Ministar Šteta Obilazio Radove

Sastanak na Gradilištu

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, danas je posjetio gradilište tramvajske pruge do Hrasnice. Ovaj projekt ima za cilj poboljšanje javnog prijevoza u ovom dijelu Sarajeva.

Razgovor o Izvođenju Radova

Tokom obilaska, ministar Šteta je razgovarao sa predstavnicima izvođača, kao i timom za nadzor radova. Razgovarali su o prethodno urađenim poslovima i o budućim aktivnostima koje su planirane za naredni period.

Izazovi na Terenu

Izvođači se suočavaju sa raznim izazovima tokom radova. Istaknuti su različiti stepeni izgrađenosti duž cijele trase, što otežava procese i dinamiku izvođenja radova.

Prva Stajališta i Saradnja s Turskom Kompanijom

Na gradilištu se grade i prva dva tramvajska stajališta od planiranih 20. Ova stajališta će se nalaziti u blizini Termalne rivijere na Ilidži.

Ministar Šteta se sastao i sa delegacijom turske kompanije Yapi Merkezi, koju su činili Başar Arıoğlu, Mustafa Kopuz, Murat Öcal i Volkan Okur Yılmaz. Izrazili su zadovoljstvo radom u Bosni i Hercegovini.

Dinamika Radova

Prema saopćenju Službe za protokol i press KS, dinamika izvođenja radova odvija se u skladu sa planovima. Ovaj projekt će značajno unaprijediti javni prijevoz u Sarajevu i okolini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -