Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVlada Brčko distrikta BiH odobrila 320.000 KM za pomoć penzionerima

Vlada Brčko distrikta BiH odobrila 320.000 KM za pomoć penzionerima

Na prijedlog Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, Vlada Brčko distrikta BiH donijela je odluku o odobravanju tekuće donacije. Ova donacija iznosi ukupno 320.000 KM i namijenjena je za tri udruženja penzionera u Brčko distriktu.

Namjena sredstava

Finansijska sredstva će se koristiti za poboljšanje životnog standarda osoba starije životne dobi. Povećane cijene namirnica utiču na život penzionera, a ova pomoć značajno će olakšati njihovu svakodnevicu.

Brza realizacija programa

Senad Tufekčić, šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, najavio je brzu realizaciju programa pomoći penzionerima. Pododjeljenje za podršku mjesnim zajednicama planira uskoro objaviti Javni poziv za udruženja penzionera.

Postupak dodjele sredstava

Udruženja će, uz završni izvještaj o trošenju sredstava iz prošle godine, podnijeti zahtjev za dodjelu novih sredstava. Nakon verifikacije opravdanosti troškova, sredstva će biti dostupna za korištenje.

Ukupna ulaganja u nevladine organizacije

Iz Odjeljenja za stručne i administrativne poslove naglasili su da je za ovu godinu planirano više od 1.200.000 KM za javne pozive i projekte nevladinih organizacija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -