Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNova bolnica u Doboju: Zdravstvene usluge na dohvat ruke

Nova bolnica u Doboju: Zdravstvene usluge na dohvat ruke

Obilazak nove bolnice u Doboju

Nakon svečane ceremonije, zvaničnici su posjetili novu bolnicu u Doboju. Tokom obilaska, upoznali su se s modernom medicinskom opremom i različitim odjelima bolnice. Zdravstveni radnici su predstavili usluge koje će biti dostupne pacijentima.

Posebna pažnja na Urgentni blok

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, pokazao je poseban interes za organizaciju usluga u Urgentnom bloku. Ovaj blok ima direktan pristup sa magistralnog puta, što će olakšati zbrinjavanje hitnih slučajeva. Uz njega, obilasku je prisustvovala dr. Danica Grujičić iz Beograda.

Saradnja s Kinom i projekat vrijedan 104 miliona KM

Dodik je naglasio da je izgradnja bolnice rezultat saradnje između Republike Srpske i Kine. Ova saradnja se odvija u okviru inicijative “Pojas i put”, koju promovira kineski predsjednik Si Jinping. Članica Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović, istaknula je značaj projekta za lokalno stanovništvo i obezbijedila dodatne informacije o budućim planovima za zdravstvo.

Kapacitet i opremljenost bolnice

Projekat nove bolnice vrijedan je oko 104 miliona KM, a sredstva su osigurana iz budžeta Republike Srpske. Bolnica ima kapacitet od 450 kreveta i namijenjena je za oko 330.000 stanovnika dobojske regije. U okviru bolnice nalaze se glavni operacioni blok, urgentni blok, porodilište, dijagnostički centar i onkološka dnevna bolnica.

Kineska kompanija Sinofarm iza izgradnje

Izgradnju bolnice realizovala je kineska kompanija Sinofarm, koja je poznata po svojim projektima u oblasti zdravstva. Očekuje se da će nova bolnica značajno unaprijediti zdravstvene usluge u ovom dijelu Republike Srpske.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -