Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHVisoka delegacija u Bosni i Hercegovini: Šmit podržao digitalnu transformaciju IDDEEA-e

Visoka delegacija u Bosni i Hercegovini: Šmit podržao digitalnu transformaciju IDDEEA-e

Posjeta Agenciji za identifikacione dokumente

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, Kristijan Šmit, danas je posjetio Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA). Ova posjeta predstavlja važan iskorak u jačanju saradnje između IDDEEA-e i međunarodnih institucija.

Razgovori o izazovima i projektima

Tokom sastanka, direktor IDDEEA-e, Almir Badnjević, izložio je trenutne aktivnosti agencije i izazove sa kojima se suočava. On je istakao ključne projekte usmjerene ka digitalnoj transformaciji.

Podrška međunarodne zajednice

Šmit je izrazio punu podršku IDDEEA-i, ističući važnost njenog rada za stabilnost Bosne i Hercegovine. Naglasio je kako je digitalizacija ključna za unapređenje usluga građanima.

Važnost profesionalnog pristupa

Visoki predstavnik je podvukao da su aktivnosti IDDEEA-e od suštinskog značaja za administrativni i pravni okvir država. Ocijenio je da je profesionalan pristup neophodan za efikasno funkcionisanje institucija.

Opredijeljenost međunarodne zajednice

Ova posjeta simbolizira podršku međunarodne zajednice institucijama Bosne i Hercegovine u ostvarenju ciljeva, posebno u oblastima koje direktno utiču na kvalitet života građana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -