Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiSvijetPromjene u Ukrajinskoj Vladi: Ostavke i Novi Izazovi

Promjene u Ukrajinskoj Vladi: Ostavke i Novi Izazovi

Predsjednik Vrhovne Rade govori o ostavkama

Ruslan Stefančuk, predsjednik Vrhovne Rade Ukrajine, najavio je o ostavci Dmytra Kulebe, ministra vanjskih poslova. Zastupnici će raspravljati o Kulebinoj sudbini u parlamentu. Ove promjene potvrđuju dinamičnost trenutne političke situacije u zemlji.

Zamjenici premijera također podnose ostavke

Istog dana, potvrđeno je da su dvije zamjenice premijera, Olha Stefanishyna i Iryna Vereščuk, također podnijele ostavke. Stefanishyna je odgovorna za evropsku i evroatlantsku integraciju, dok je Vereščuk zadužena za reintegraciju privremeno okupiranih teritorija.

Zelenski najavljuje kadrovske promjene

Predsjednik Volodimir Zelenski je 3. septembra najavio dodatne promjene u vladi. Cilj ovih izmjena je jačanje vlade i prilagođavanje potrebama zemlje. Zelenski naglašava važnost efikasnijeg rada centralne vlade i lokalnih zajednica.

Ostale ostavke u vladi

Osim Kulebe, ostavke su podnijeli i ministar strateških industrija Oleksandr Kamyšin, ministar pravde Denys Maljuska, i ministar okoliša Ruslan Strilec. Kamyšin će ostati u odbrambenom sektoru, ali na poziciji koja će se drugačije definirati.

Pripreme za zimsku sezonu

Kako se zima približava, vlasti su fokusirane na pripreme i osiguranje resursa za građane. Ovo je ključni trenutak za ukrajinsku vladu koja se suočava s mnogim izazovima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -