Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHIzgradnja Univerzitetske biblioteke u Sarajevu: Napreduje projekt koji će unaprijediti obrazovanje

Izgradnja Univerzitetske biblioteke u Sarajevu: Napreduje projekt koji će unaprijediti obrazovanje

Napredak izgradnje biblioteke

Izgradnja Univerzitetske biblioteke u Kampusu Univerziteta u Sarajevu napreduje brzim tempom. Na terenu su brojni radnici i mašine, što ukazuje da će rokovi biti ispunjeni. Ova moderna ustanova sa najsavremenijom opremom drastično će poboljšati uslove za studente i profesore.

Važnost projekta za obrazovanje

Premijer Kantona Sarajevo, Nihad Uk, istakao je kako je ovaj projekt od ključne važnosti za studente. “Ovaj poduhvat predstavlja ulaganje u budućnost obrazovanja i nauke”, rekao je Uk. Moderna biblioteka značajno će unaprijediti kvalitet obrazovanja i omogućiti savremene uslove za rad.

Strategija razvoja Kantona Sarajevo

Premijer Uk naglasio je kako ovaj projekat doprinosi pozicioniranju Sarajeva kao centra znanja i inovacija. “Vlada će nastaviti ulagati u projekte koji poboljšavaju obrazovnu infrastrukturu”, dodao je.

Izgradnja kao kapitalna investicija

Ovaj projekt je jedan od najznačajnijih postratnih investicija u Bosni i Hercegovini. Izgradnja je započela u decembru prošle godine i predstavlja srce modernog kampusa.

Planovi za budućnost

Kampus će osim biblioteke uključivati sportske, kulturne i društvene sadržaje, čime će se stvoriti urbani prostor od ponosa za cijelu Bosnu i Hercegovinu, navodi Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -