Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMafija prevladava nad migrantskim rutama: Sigurnosni izazovi u BiH

Mafija prevladava nad migrantskim rutama: Sigurnosni izazovi u BiH

U najnovijem izdanju “Dnevnog avaza” istaknuti su sigurnosni izazovi s kojima se suočava Bosna i Hercegovina. U fokusu su organizirane kriminalne grupe koje kontrolišu migrantske rute. Prema riječima stručnjaka Hadžovića, ovaj posao funkcioniše poput ilegalne trgovine robom.

U obračunima migranata raste nasilje

Ponedjeljak je donio novi incident u sarajevskom naselju Stup, gdje je zabilježen obračun među migrantima, a kasnije i ubistvo. Ovi događaji ukazuju na sve učestalije sukobe među migrantima na teritoriji BiH. Iako je broj migranata manji nego ranije, rute kroz BiH ostaju aktivne, što predstavlja ozbiljan sigurnosni izazov.

Povezanost s drugim vijestima iz regiona

Osim migrantske krize, pažnja javnosti usmjerena je na političke događaje. Izborna kampanja počinje u petak, donoseći vruću političku jesen. Dobre vijesti dolaze s tržišta energenata, gdje je cijena peleta pala za 30 posto, što se može smatrati pozitivnim trenutkom za građane.

Stravični događaji u Ukrajini i sudski procesi u BiH

Na globalnoj sceni, sjeveroistok Ukrajine trpi pod teretom ruske invazije, uz stotine ranjenih i brojne žrtve. U BiH, užasavajuće svjedočenje ubica sarajevskih policajaca također je u fokusu, dok se proces nastavlja u Kantonalnom sudu.

Za više informacija, pratite naše nove članke i digitalnu platformu. Aktualna situacija u BiH i svijetu dodatno naglašava potrebnu pažnju na sigurnosne izazove i političke tenzije.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -