Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeSportTenisLažna uzbuna na US Open-u izazvala prekid mečeva

Lažna uzbuna na US Open-u izazvala prekid mečeva

Prekid mečeva usljed lažne uzbune

Svi su se pitali šta se dešava na US Open-u kada se oglasio protivpožarni alarm u zgradi gdje se nalazi sistem za elektronsko suđenje “Hawk Eye”. Ova situacija uzrokovala je trenutni prekid svih mečeva koji su se održavali na turniru.

Potvrda lažne uzbune

Nakon nekoliko sati, organizatori su potvrdili da se radilo o lažnoj uzbuni. Prisutni u zgradi bili su primorani napustiti svoja radna mjesta dok su na snazi bili sigurnosni protokoli. Nakon što je situacija razjašnjena, mečevi su ponovo počeli.

Pobjede na terenu

Noć je također bila uspješna za glavnog favorita Jannika Sinnera, koji je savladao Tommyja Paula rezultatom 3:0. Ovaj rezultat dodatno povećava njegovu šansu za osvajanje turnira.

Program za večeras

Današnje takmičenje počinje četvrtfinalnim okršajem između Taylora Fritza i Alexandera Zvereva, koji počinje u 19:30 sati. Tokom noći, slijede još dva uzbudljiva meča, uključujući duel Grigora Dimitrova i Francisa Tiafoea.

U petak, gledatelji će imati priliku vidjeti Jacka Drapera protiv Alexa De Minaura, dok će Jannik Sinner odmjeriti snage protiv Danila Medvedeva.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -