Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGašenje požara u Maglaju, helikopteri Oružanih snaga BiH na putu

Gašenje požara u Maglaju, helikopteri Oružanih snaga BiH na putu

Odluka Ministarstva odbrane BiH

Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine dalo je saglasnost za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH. Ova odluka je uslijedila zbog velikih požara na području općine Maglaj. Načelnik Maglaja, Mirsad Mahmutagić, potvrdio je ovu informaciju putem medija.

Teški vremenski uvjeti ometaju akciju

Iako su procedure ispoštovane, polijetanje helikoptera nije bilo moguće zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u rejonu Rajlovca. Očekuje se da helikopteri stignu u ranim jutarnjim satima. Lokalna vlast naglašava važnost brze reakcije kako bi se požar stavio pod kontrolu.

Podrška građana i izazovi na terenu

Mahmutagić je izrazio zahvalnost svim službama koje su već 24 sata prisutne na terenu. Također, pohvalio je brojne građane Maglaja koji su se dobrovoljno uključili u gašenje požara. Trenutno, područje gdje gori šuma označeno je kao minirano, što predstavlja dodatni izazov.

Zabrinjavajuće informacije o eksplozijama

Tokom dana zabilježene su eksplozije i pucnji, što su potvrdili mještani Crnojevića. Sigurnost prisutnih na terenu ostaje prioritet. Iako trenutna situacija ne ugrožava objekte, noćne dežure će biti organizovane.

Očekivanja za sutrašnji dan

U jutarnjim satima, očekuje se podrška helikoptera kako bi se požar stavio pod kontrolu. Lokalne vlasti i građani nastavljaju s koordiniranim naporima u gašenju požara.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -