Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSkandal na Jahorini: Isak osudio dezinformacije o hapšenju pripadnika FUP-a

Skandal na Jahorini: Isak osudio dezinformacije o hapšenju pripadnika FUP-a

U nedavnom obraćanju javnosti, Isak je optužio Nedjeljka Eleka, predsjednika Nadzornog odbora ski-centra Jahorina, zbog širenja dezinformacija. Elek je tvrdio da je uhapšen pripadnik Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FUP) zbog zastave Bosne i Hercegovine na području Republike Srpske.

Isak demantuje tvrdnje o hapšenju

Isak je naglasio da pripadnika FUP-a nije uhapšen, niti će biti, te dodao da MUP RS-a nema ovlaštenja za hapšenje federalnih policajaca. “Autokratski režim može provoditi represiju nad svojim biračima, ali ne nad pripadnicima FUP-a,” izjavio je Isak.

Održavanje državnih simbola

Isak je također istakao važnost isticanja zastave Bosne i Hercegovine. “Ponosit ćemo se zastavom naše države u svim dijelovima BiH, ali i na međunarodnom nivou,” rekao je. Njegove riječi dolaze u trenutku kada se sve više javnosti protivi dezinformacijama i manipulacijama.

Prijava protiv Eleka

Osim toga, Isak je najavio prijavu protiv Eleka zbog uništene zastave BiH na vrhu Jahorine. Izjavio je da će se Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova zalagati za zaštitu svojih policijskih službenika u ovom slučaju.

Ova situacija će zasigurno ostati u fokusu javnosti, a reakcije iz policijskih struktura će biti od važnosti za dalji razvoj događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -