Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTragična nesreća na Lipničkom brdu: Poginuli poznati Kakanjci uključujući biznismena Bakira Spahića

Tragična nesreća na Lipničkom brdu: Poginuli poznati Kakanjci uključujući biznismena Bakira Spahića

Pogibija kao šok za zajednicu

Pogibija četiri osobe na Lipničkom brdu između Kaknja i Vareša šokirala je lokalnu zajednicu. Među poginulima je i uspješni biznismen Bakir Spahić, vlasnik kompanije “Delta Petrol”.

Identitet žrtava i njihova povezanost s Kakanjem

Osim Spahića, u vozilu su se nalazili njegov brat i još dva prijatelja čiji identitet nije otkriven. Načelnik Kaknja, Mirnes Bajtarević, istakao je da su sva četvorica bila poznata Kakanjcima.

Preživljavanje i ljubav prema prirodi

Bakir Spahić bio je i predsjednik Lovačkog društva “Srndać” iz Kaknja. Odavno je poznato lice u lokalnoj privredi, koji je volio provoditi vrijeme u prirodi s prijateljima. Nažalost, nesreća se dogodila na stazi koju su često koristili.

Podaci o nesreći i istraga

Mjesto nesreće se nalazi 150 do 200 metara ispod najvišeg vrha Lipničkog brda, na 1.459 metara nadmorske visine. Prema riječima Bajtarevića, nesreća se dogodila u kasnim noćnim satima, kada je mrak dodatno otežao vožnju.

Planiranje dana žalosti

Nakon što istražioci završe svoj posao, Kakanj će proglasiti dan žalosti. Detalji o tome kada će to biti još uvijek nisu poznati, ali lokalna zajednica tuguje za izgubljenim životima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -