Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMladi iz Trnova pružili podršku uhapšenom načelniku Ibri Berilu

Mladi iz Trnova pružili podršku uhapšenom načelniku Ibri Berilu

Podrška lokalnih udruženja

Udruženja mladih “OMOT”, Fudbalski klub “Željeznica”, Kud “Biseri Bjelašnice” i Udruženje za sport i kulturu “Spokult” iz Trnova, uputila su pismo podrške uhapšenom načelniku ovoj općine, Ibri Berilu. Oni su istakli koliko je Berilo bio ključan u naobrazbi mladih i razvoju zajednice.

Berilova posvećenost mladima

Predstavnici udruženja naglasili su: “Obzirom da su mladi temelj budućnosti, osjećamo odgovornost da pružimo podršku našem načelniku”. Berilo je tokom mandata ulagao u obrazovanje i aktivno učestvovao u razvoju potencijala mladih ljudi.

Otvorena vrata i podrška

U pismu su dodali kako su vrata Berilovog kabineta uvijek bila otvorena za sve mlade. Njegova podrška nije bila samo formalnost; bio je angažovan u svakoj aktivnosti i ideji koju su predstavili. Njegova vizija napredne Zajednice bila je ključna u trenucima promjena.

Razvoj planine Bjelašnice

Udruženja su također podsjetila na važnost razvoja planine Bjelašnice kao turističkog odredišta. Tirano se prisjećajući izlaganja Paddyja Ashdowna, koji je nazvao Bjelašnicu internacionalnim turističkim centrom. Berilo je aktivno radio na ovoj inicijativi tokom svojih mandata.

Očekivanja i borba za pravdu

Na kraju, mladi su izrazili volju da se bore za općinu Trnovo. „Imate našu apsolutnu podršku, vjerujemo u vas i nadamo se da će pravda pobijediti”, stoji u poruci mladih koji su se okupili oko ovog pitanja.

Podsjetimo, načelnik Berilo je uhapšen u akciji “Incitat” zbog navodnih zloupotreba funkcije i pranja novca.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -