Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHUmjetnost i humanost: Zlatni septembar u borbi protiv dječijeg raka

Umjetnost i humanost: Zlatni septembar u borbi protiv dječijeg raka

Osvjetljenje zgrada za podizanje svijesti

U okviru obilježavanja “Zlatnog septembra”, mjeseca posvećenog podizanju svijesti o raku kod djece, Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” organizovalo je osvjetljavanje značajnih građevina. Večeras su zasjale Akademija likovnih umjetnosti i Zgrada prijateljstva između Grčke i Bosne i Hercegovine.

Tradicionalno obilježavanje u BiH

Obilježavanje “Zlatnog septembra” uključuje osvjetljavanje poznatih znamenitosti. Ove godine planirano je osvjetljenje Zemaljskog muzeja, Zgrade institucija BiH, kao i Starog Mosta u Mostaru.

Podizanje svijesti o dječijem raku

Cilj Udruženja je podizanje svijesti o svim aspektima borbe protiv dječijeg raka. To uključuje period liječenja kao i povratak u život nakon izlaska iz bolnice. Tokom septembra, građanima će biti ponuđene zaštitne maske, bedževi i promotivni materijali.

Trka “Zlatni krug” za prikupljanje sredstava

Za 15. septembar u Visokom planirana je humanitarna trka “Zlatni krug Sparkasse Bank”. Ambasadorka trke je Amra Džeko, poznata humanitarka i prijateljica djece oboljele od raka.

Cilj trke je prikupljanje novca za djecu oboljelu od raka putem prodaje majica učesnika. Događaj organizuje Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” u suradnji sa “Centrom za kulturu, sport i informisanje” Visoko i Gradom Visoko.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -