Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHAdmir Kahriman odustao od stočarstva: Stanje u poljoprivredi alarmantno

Admir Kahriman odustao od stočarstva: Stanje u poljoprivredi alarmantno

Kahrimanovo povlačenje iz stočarstva

Admir Kahriman, predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača FBiH, više se ne bavi stočarstvom. Ovu informaciju potvrdio je sam Kahriman. Tokom svog mandata često je hvalio bivšeg ministra poljoprivrede, Šemsudina Dedića, bliskog SDA.

Razlozi za odustajanje

Kahriman je otkrio da je prestao proizvoditi mlijeko, a krave poslao na ispašu. Na pitanje o rasprodaji stoke, priznao je: „Ma jesam, drug, ne isplati se.“ Iako su tražili povećanje izdvajanja na 160 miliona, smatra da se situacija ne poboljšava.

Kritika novog ministra

Kahriman je kritikovao novog ministra poljoprivrede, Kemala Hrnjića iz NiP-a, nazvavši ga „budaletinom“. Ukazuje na to da svaki njegov potez rezultira katastrofom za mljekarstvo. Prema njegovim riječima, trenutna strategija uništava privredu koju Kahriman pokušava očuvati.

Teška situacija u poljoprivredi

U izjavi priznaje da je stanje u poljoprivredi veoma teško. Kahriman navodi kako mljekare i Ministarstvo žele smanjiti prihode običnih ljudi. Prema njegovim riječima, evropski pritisci dodatno pogoršavaju situaciju, čime se potkopava lokalna proizvodnja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -