Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPovratak učenika u školu: Unsko-sanski kanton otvara vrata obrazovnim institucijama

Povratak učenika u školu: Unsko-sanski kanton otvara vrata obrazovnim institucijama

Otvorena vrata škola u Unsko-sanskom kantonu

Osnovne i srednje škole u Unsko-sanskom kantonu ponovo će otvoriti svoja vrata 2. septembra. U prve razrede osnovnih škola upisat će se 1.464 prvačića, dok je u srednje škole krenulo 1.150 učenika. Ove brojke su gotovo jednake prošlogodišnjim, što ukazuje na stabilnost broja učenika u obrazovnom sistemu.

Finansijska podrška za učenike

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona zajednički s Federalnim Ministarstvom obrazovanja osiguralo je potrebna sredstva za nabavku udžbenika i radnih svesaka. Sredstva su usmjerena na učenike od prvog do petog razreda, ali su osigurani i udžbenici za više razrede.

Dostava udžbenika za učenike

Ministar Denis Osmankić najavio je da su osnovnim školama već isporučeni udžbenici i radne sveske za učenike od prvog do petog razreda. Isporuka udžbenika za učenike viših razreda biće završena do kraja septembra. Roditelji učenika od šestog do devetog razreda sami će nabavljati radne sveske prema uputstvima nastavnika.

Poboljšanje standarda prosvjetnih radnika

Ministar Osmankić je istakao svoju posvećenost poboljšanju standarda prosvjetnih radnika i unapređenju kvalitete nastave. Naglasio je važnost saradnje s sindikatima i budućeg partnerstva pri donošenju važnih propisa.

Na kraju, ministar je uputio čestitke i želje za uspješnu novu školsku godinu svim prosvjetnim radnicima, učenicima i studentima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -