Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPovoljne vremenske prilike na putevima Bosne i Hercegovine

Povoljne vremenske prilike na putevima Bosne i Hercegovine

Saobraćaj pod povoljnim uslovima

Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća pod suhim kolovozom. Vremenski uslovi su povoljni za vožnju. Ipak, vozače upozoravamo na radove koji utiču na saobraćaj.

Radovi na ključnim dionicama

Na brojnim dionicama izvode se sanacijski radovi, a saobraćaj je regulisan privremenom signalizacijom. Preporučujemo izbjegavanje dionica: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Sanacija mosta i usporen saobraćaj

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača u toku su radovi na sanaciji mosta. Saobraćaj se odvija usporeno naizmjeničnim propuštanjem vozila. Za sve vrste vozila preko 30 tona, saobraćaj je potpuno obustavljen.

Planiranje putovanja u vrijeme manje gužve

Savjetujemo vozačima da putovanja planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima. Ako putujete tokom najtoplijeg dijela dana, pravite češće pauze i unosite dovoljno tečnosti.

Povećana frekvencija na graničnim prijelazima

Na graničnom prijelazu Izačić primećena je pojačana frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na GP Bosanska Gradiška također je pojačan promet u oba smjera.

Ograničenja za teretna vozila

Na ostalim graničnim prijelazima, promet putničkih vozila je u granicama normale, uz zadržavanja do 30 minuta. Na graničnom prijelazu Karakaj zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -