Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHStečajni postupak JKP Zenicatrans: Preliminarni rezultati i prijave

Stečajni postupak JKP Zenicatrans: Preliminarni rezultati i prijave

Dvije krivične prijave protiv Sunulahpašića

Sunulahpašić, stečajni upravnik JKP Zenicatrans, suočava se s dvije krivične prijave. Prva prijava dolazi od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, dok je druga podneta od kupca stanice Špic-beton.

Informacije o stečajnom postupku

Nakon nekoliko dana, Sunulahpašić je obavijestio javnost o tijeku stečaja. Detaljno je opisao proces prodaje imovine i vlasništva autobuske stanice. Također je naglasio razloge poništenja prodaje.

Reakcija stečajnog upravnika

U svojoj izjavi, Sunulahpašić je istakao svoju posvećenost da se bori za što veću vrijednost stečajne mase. Njegov cilj je da povjerioci, posebno radnici, budu isplaćeni u što većem procentu.

Finansijski detalji stečajnog postupka

Ukupna prijavljena potraživanja tokom stečajnog postupka iznose 12.074.784 KM. Osporena potraživanja iznose 1.144.134 KM, dok su priznata potraživanja 10.938.165 KM.

Među priznatim potraživanjima, viši isplatni red iznosi 1.431.793 KM, razlučni povjerioci imaju potraživanja od 5.314.170 KM, dok opći isplatni red iznosi 4.191.201 KM.

Zaključak

Stečaj JKP Zenicatrans ostaje ključna tema za Zenicu. Reakcije i dalje pristižu, a građani prate razvoj situacije sa interesovanjem.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -