Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiRegijaRušenje hotela "Jugoslavija" u Beogradu: Nova budućnost za Zemun

Rušenje hotela “Jugoslavija” u Beogradu: Nova budućnost za Zemun

Uklanjanje hotela “Jugoslavija” započelo

Danas su započeli radovi na uklanjanju čuvenog hotela “Jugoslavija”. Ovaj hotel je nekada bio simbol Beograda, a njegovo rušenje označava kraj jedne ere. Nakon demontiranja, jedino što će ostati iznutra je legendarni luster koji je postao zaštitni znak.

Luster sa 40.000 Svarovski kristala

Ovaj spektakularni luster težak je 14 tona i dugačak skoro 20 metara. Sa 5.000 sijalica i nevjerovatnih 40.000 Svarovski kristala, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda. Ovaj artefakt će biti jedini sačuvani dio iz prošlosti hotela.

Planovi za novi hotel i kompleks

Nakon rušenja, planira se izgradnja novog hotela koji će biti dio poznatog lanca. Predrag Petrović, marketing direktor MV Invest, smatra da će ovaj projekat značajno promijeniti Zemun i Beograd. Novi kompleks uključivat će poslovne prostore, stanove i luksuzni hotel.

Održivost i moderni sadržaji

Planira se da novi hotel koristi obnovljive izvore energije. Također, tu će biti i brojne sadržaje, poput teretane, SPA centra i restorana. Dodatno, zgrada će imati moderan vanjski izgled i ozelenjenu fasadu.

Završetak radova do EXPO-a 2027

Završetak svih radova planiran je do početka EXPO-a 2027. godine. Ovaj ambiciozan projekat zasigurno će ostaviti značajan trag u razvoju Beograda i Zemuna.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -