Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZlatni septembar: Mjesec podizanja svijesti o raku kod djece

Zlatni septembar: Mjesec podizanja svijesti o raku kod djece

Obilježavanje Zlatnog septembra u BiH

1. septembra u večernjim satima, Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ započet će obilježavanje mjeseca podizanja svijesti o raku kod djece. Ove godine, značajne građevine u Bosni i Hercegovini osvijetlit će se zlatnim tonovima. Akademija likovnih umjetnosti i Zgrada prijateljstva između Grčke i BiH u Sarajevu bit će posebno osvijetljene od 21 do 22 sata.

Snažna poruka podrške

Mjesec septembar nosi naziv ‘Zlatni septembar’. Cilj je podići svijest društva o raku kod djece, kroz niz aktivnosti. Iz Udruženja ističu: “Ovo neće biti običan ‘Zlatni septembar’. Ovaj mjesec je prilika da pokažemo solidarnost sa djecom oboljelom od raka.” Ova akcija ima za cilj poslati snažnu poruku djeci da nisu sama u svojoj borbi.

Trka/šetnja za pomoć

Trka/šetnja ‘Zlatni krug Sparkasse Bank’ planirana je za 15. septembar u Visokom, s početkom u 11 sati. Ambasadorica trke je Amra Džeko, humanitarka i prijateljica djece oboljele od raka. Održat će se ispred Kulturnog centra Altindag.

Ciljevi događaja

Cilj manifestacije je prikupljanje novca za pomoć djeci oboljeloj od raka. Učesnici mogu kupiti majice kako bi sudjelovali u trci. Događaj organizira Udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ u suorganizaciji sa JU ‘Centar za kulturu, sport i informisanje’ Visoko.

Inicijatori i podrška

Inicijator ove humanitarne akcije je Visočanin Afan Habibović, koji se bori sa tumorom na mozgu. Prošlogodišnji ambasador trke bio je Tomislav Cvitanušić, alpinista i filantrop, poznat po podršci djeci oboljeloj od raka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -