Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNova Igrališta u Starom Gradu: Ulaganje u Budućnost Najmlađih

Nova Igrališta u Starom Gradu: Ulaganje u Budućnost Najmlađih

Otvorenje Igrališta u Starom Gradu

Načelnik Starog Grada, Irfan Čengić (SDP), svečano je otvorio novo igralište, čija je izgradnja koštala 150.000 KM. Čengić je istakao značaj saradnje s Gradom Sarajevom i zahvalio se gradonačelnici Benjaminom Karić (SDP) zbog podrške.

Obnova Igrališta i Projekti u Razvoju

Čengić je naglasio da je ovo jedno od prvih obećanja koje su dali na početku mandata. Unatoč izazovima tijekom rekonstrukcije sportskih igrališta, uspješno su obnovili nekoliko lokacija uz pomoć kantonalnog preduzeća Park. Osnovne škole “Saburina” i “Hamdija Kreševljaković” također su dobile financijska sredstava za renoviranje svojih igrališta.

Inicijativa i Značaj Igrališta

Inicijativu za izgradnju igrališta pokrenuo je općinski i gradski vijećnik Vedad Deljković (DF). Deljković je naveo važnost ovog projekta za djecu, ističući kako pruža sigurno mjesto za igru i razvoj. “Ovo igralište predstavlja ulaganje u našu budućnost,” izjavio je Deljković.

Podrška od Gradske Uprave

Gradonačelnica Karić je izrazila zahvalnost svima koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta. “Želim sreću svima onima koji će koristiti nove sadržaje,” dodala je Karić, ističući važnost zajedničkog rada na poboljšanju uslova za najmlađe u Starom Gradu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -