Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSutra Nas Očekuje Sunčano Vrijeme s Visokim Temperaturskim Maksimumima

Sutra Nas Očekuje Sunčano Vrijeme s Visokim Temperaturskim Maksimumima

Sunčano i toplo u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini, sutra se prognozira sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Ova pozitivna meteorološka situacija zasigurno će privući mnoge na svjež zrak.

Vjetar i temperature

Hercegovina i jugozapadna Bosna uživat će u slaboj do umjerenoj buri. U ostatku zemlje, vjetrovi će biti slabog intenziteta, sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 17 do 23 stepena, dok će u južnim dijelovima dostići i 26 stepeni. Dnevne temperature su još impresivnije, s maksimalnim vrijednostima između 29 i 34 stepena, a na jugu čak do 38 stepeni.

Vremenske prilike u glavnom gradu

Sarajevo će sutra također uživati u sunčanom vremenu. Jutarnja temperatura bi trebala biti oko 17 stepeni, dok se dnevni maksimum očekuje na oko 32 stepena.

Današnje temperature

Prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je većinom bilo sunčano. U 14 sati zabilježene su sljedeće temperature: Bjelašnica 16 stepeni, Sokolac 26, dok su u Livnu i Srebrenici dostigli 30 stepeni.

U Jajcu i Sarajevu izmjereno je 31 stepen, a Bihać, Bugojno, Neum su imali 32. Ove vrijednosti su se nastavile do 34 stepena u Banja Luci, Bijeljini, Trebinju i Zenici. Najtopliji grad danas bio je Mostar s 37 stepeni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -