Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHBečarević prozvao Okerića zbog ignorisanja ključnih problema Sarajeva

Bečarević prozvao Okerića zbog ignorisanja ključnih problema Sarajeva

Bečarević o fotomontaži Okerića

Bečarević je kritizirao Okerića zbog njegovih objava na Facebooku. Okerić je predstavio fotomontažu trase Gradskog autoputa kao Devetu transverzalu. Bečarević podsjeća da je ta trasa definisana još sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Usvojeni planovi i građevinske dozvole

Bečarević je naglasio da je trasa autoputa već usvojena u Prostornom planu Kantona Sarajevo i Urbanističkom planu Grada Sarajeva. Trasa prelazi između osnovne škole i firme Gumitehnika, što omogućava izdavanje građevinskih dozvola.

Problemi u gradu i fokus na kampanju

Nedostatak vode, nakupljeno smeće i porast nasilja su samo neki od ključnih problema koje Skupština Kantona ignorira. Bečarević tvrdi da je Okerić s “Trojkom” usmjeren prema lokalnim izborima umjesto rješavanju hitnih problema.

Bečarević osudio političku strategiju

“Grad je bez vode, ulicama se gomila smeće, a ubistva su svakodnevna pojava”, istakao je Bečarević. On smatra da Skupština nije zasjedala mjesecima, dok se Okerić fokusira na predizbornu kampanju.

Odgovor Okerića na kritike

Okerić se osvrnuo na kritikovanje Efendića, naglašavajući da se u njegovom Novom Gradu ne smatraju svi naselja ravnopravnim. Tvrdi da lokalni lideri ne razumiju stvarne potrebe zajednice.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -