Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHUdruženje "PIPOL" nastavlja s podrškom obrazovanju djece oboljele od raka

Udruženje “PIPOL” nastavlja s podrškom obrazovanju djece oboljele od raka

Podjela školskog pribora i torbi

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti “PIPOL” iz Tuzlanskog kantona i ove godine pruža značajnu podršku obrazovanju. Više od šezdeset djece oboljele i izliječene od raka dobilo je anatomske školske torbe, kao i potreban školski pribor.

Kampanja “Zlatni septembar”

Ova podjela dio je kampanje “Zlatni septembar”, koja se obilježava kao Međunarodni mjesec svjesnosti o malignim bolestima kod djece. Amra Saračević, predsjednica Udruženja, istakla je važnost ove pomoći za djecu i njihove obitelji.

Materijalna podrška za obitelji

Saračević je naglasila da su ove godine osigurali sve neophodne resurse za školsku 2024/2025. godinu, čime se olakšava teret roditeljima. Pored toga, podršku su dobila i braća i sestre oboljele djece, zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama i humanim pojedincima.

Finansijska podrška institucija

Udruženje “PIPOL” već godinama pomaže obrazovanje djece i mladih, zahvaljujući podršci raznih ustanova i međunarodnih organizacija. Ove godine, podršku su pružili Grad Tuzla, Vlada Tuzlanskog kantona, Federalno ministarstvo, a uključila se i Američka trgovačka komora (AmCham BiH).

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -