Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHZavršena sanacija pristupne saobraćajnice za romsko naselje u Kladnju

Završena sanacija pristupne saobraćajnice za romsko naselje u Kladnju

Nova infrastruktura za romsku zajednicu

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Sevlid Hurtić, prisustvovao je ceremoniji koja je označila završetak radova na projektu “Sanacija i rehabilitacija pristupne saobraćajnice za romsko naselje u Kladnju”. Ovaj važan projekat, koji je financiran od strane Ministarstva i Općine Kladanj, vrijedan je 54.178,49 KM.

Poboljšanje životnih uslova

Cilj projekta je unapređenje infrastrukture i poboljšanje životnih uslova romske zajednice u Kladnju. U sklopu radova, izgrađena je nova ulična rasvjeta i rekonstruisana pristupna saobraćajnica, uključujući polaganje asfalta.

Stalna podrška marginaliziranim grupama

Ministar Hurtić naglasio je značaj kontinuirane podrške marginaliziranim skupinama. On je istakao da će njegovo ministarstvo nastaviti raditi na sličnim projektima širom Bosne i Hercegovine. “Sanacija pristupne saobraćajnice značajno će olakšati svakodnevni život stanovnicima romskog naselja”, kazao je Hurtić.

Uvođenje izvođača radova u Gojakovićima

Pored Kladnja, Hurtić je prisustvovao i činu uvođenja izvođača radova na rekonstrukciji lokalnog puta u povratničkom naselju Gojakovići. Ovaj projekat ključan je za poboljšanje infrastrukture i svakodnevnog života mještana.

Efikasna realizacija projekata

Na sastanku sa predstavnicima lokalne zajednice, Hurtić je istaknuo važnost efikasne realizacije projekata. Obzirom na značaj ovih infrastrukturnih intervencija, osigurati će se bolji pristup osnovnim uslugama i tržištu rada.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -