Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHOkerić kritikuje Efendića: Kontroverzne tvrdnje o mostu "Hercegovina" i saobraćajnici

Okerić kritikuje Efendića: Kontroverzne tvrdnje o mostu “Hercegovina” i saobraćajnici

Kritike predsjedavajućeg Skupštine KS

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, Elvedin Okerić, iznio je oštre kritike prema načelniku Općine Novi Grad, Semiru Efendiću. U svom obraćanju na društvenim mrežama, Okerić se osvrnuo na izjave Efendića vezane uz most “Hercegovina” i druge važne infrastrukturne projekte.

Trasa Koridora 5C i njegovi značaji

Okerić je naglasio da su mnogi razbili tvrdnje o promjenama trase Koridora 5C koje su navodno išle u korist pojedinaca. Prema njegovim riječima, trasa je poznata od 1970-ih, a konačno definisana 1997. godine. Ovaj koridor je od suštinskog značaja za BiH, koja se povezuje sa ostatkom regije i predstavlja jedini izlaz BiH na more.

Povezivanje BiH i lokalni projekti

Okerić je istakao da će do kraja 2026. godine, autoput od Sarajeva do granice na rijeci Savi biti realizovan. Ovaj projekat je od izuzetnog značaja za razvoj infrastrukture u Bosni i Hercegovini.

Istraživanje lokalnih pitanja

Osim pohvala za infrastrukturne projekte, Okerić je pozvao Efendića da odgovori građanima Novog Grada na ključna lokalna pitanja. Posebno je spomenuo realizaciju važnih saobraćajnica i promjene u trasi IX transverzale koje su dovele do kontroverzi.

Na kraju, Okerić je naglasio da svi koji se protive povezanju BiH nesumnjivo pripadaju prošlosti i da je važno raditi na budućnosti zemlje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -