Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeMagazinZanimljivostiTragičan gubitak u Sarajevu: Oproštaj od vjernog psa Mede

Tragičan gubitak u Sarajevu: Oproštaj od vjernog psa Mede

Stanovnici se oprostili od Meda

Stanovnici naselja Dolac Malta potreseni su viješću o smrti omiljenog psa Mede. U komentarima na društvenim mrežama, mnogi su izrazili tugu. “Negdje iza duge sada naš Medo maše repom”, jedan je od emotivnih oproštaja.

Medo, simbol zajednice

Mnogi su ukućani svakodnevno brinuli o Medu, donoseći mu hranu i vodu. Tokom hladnih zimskih dana, prekrivali su ga dekama da bi ga zaštitili od hladnoće. Njegova prisutnost donosila je radost, naročito djeci ovog sarajevskog naselja. Medo će svima, posebno mališanima, nedostajati.

Tragična nesreća

Medo je preminuo kao posljedica nesreće u kojoj ga je pregazio automobil. Ovaj incident dodatno je potresao lokalnu zajednicu, koja ga je smatrala svojim omiljenim komšijom. U nevjerici stanovnici su se okupili kako bi o njemu razgovarali i dijelili uspomene.

Podrška za sjećanje

Podsjećamo se da je u januaru ove godine naselje Grbavica također izgubilo svog omiljenog psa, koji se također zvao Medo. Tada je pokrenuta peticija za podizanje spomenika i izradu murala u njegovu čast. Na taj način, sjećanje na ove voljene pse nastavlja živjeti.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -