Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSve spremno za povratak učenika u škole Bosanskopodrinjskog kantona

Sve spremno za povratak učenika u škole Bosanskopodrinjskog kantona

Nova školska godina u BPK Goražde

Učenici Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde spremni su za povratak u školske klupe. Ovo je potvrđeno na današnjem sastanku između Ministarstva obrazovanja i rukovodilaca škola. Svi su naveli da su spremni za početak nove školske godine.

Uvođenje elektronskih dnevnika

Posebno se ističe uvođenje elektronskih dnevnika u obrazovne ustanove. Direktor OŠ Husein ef. Đozo, Elvedin Srkalović, izjavio je da su sve pripreme okončane. Obuka nastavnika održana je kako bi se lakše implementirao novi sistem.

Novi elektronski sistem omogućava roditeljima stalni uvid u ocjene i prisustvo njihove djece. Na taj način, roditelji će imati bolju kontrolu nad nastojanjima svojih učenika.

Pripreme i upisi završeni

Ministrica Adisa Aliakdić – Herić potvrdila je da su sve pripreme završene na vrijeme, uključujući upise učenika. Provedene su i konkursne procedure za prijem novog nastavnog kadra i osoblja. Ovaj proces je od velike važnosti za optimalno funkcioniranje škola.

Broj učenika u školama

Prema podacima, u BPK Goražde će ove godine nastavu pohađati ukupno 2.684 učenika. Od toga, 1.996 učenika će biti u osnovnim školama, dok će 688 učenika nastavu pratiti u srednjim školama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -