Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHProdužen pritvor osumnjičenima u slučaju "Incitat"

Produžen pritvor osumnjičenima u slučaju “Incitat”

Utužiteljstvo predlaže produženje pritvora

Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo zatražio je produženje pritvora za tri osumnjičena. U pitanju su Ibra Berilo, Nađa Milišić i Adis Mulaosmanović. Ovu informaciju potvrdila je portparolka Tužilaštva, Azra Bavčić.

Razlozi za produženje pritvora

Produženje pritvora je predloženo zbog bojazni da bi osumnjičeni mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze ili ponoviti krivična djela.

Detalji o osumnjičenima

Ibra Berilo je uhapšen prije dvije sedmice i nalazi se u pritvoru u KPZ-u Zenica. On se sumnjiči za primanje mita i zloupotrebu položaja. Iako je poznat kao jedan od najbogatijih načelnika s brojnim nekretninama, Tužilaštvo je utvrdilo da je sakrio apartman u hotelu “Aroma” na Bjelašnici.

Oduzeta imovina i policijska akcija

U okviru istrage, otkriveno je da na računu Berilove supruge ima stotine hiljada maraka koje su blokirane. Sve su to sredstva koja Berilo nije prijavio. U vezi s tim, Ured za borbu protiv korupcije KS je unaprijed obaviješten.

Na osnovu rješenja Kantonalnog suda i naredbe Tužilaštva, izvršena je velika policijska akcija na Bjelašnici. Oduzeta su sredstva i imovina osumnjičenih u akciji pod nazivom “Incitat”.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -