Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSufinansiranje projekata centara za socijalni rad u Federaciji BiH

Sufinansiranje projekata centara za socijalni rad u Federaciji BiH

Federalni ministar rada potpisao ugovore

Adnan Delić, federalni ministar rada i socijalne politike, potpisao je ugovore sa direktorima 42 centra za socijalni rad.

Ovi ugovori obuhvataju sufinansiranje infrastrukturnih projekata u okviru programa “Kapitalni transferi drugim nivoima vlasti i fondovima”.

Ukupan iznos sufinansiranja

Za ovaj program obezbijeđeno je ukupno 2.000.000 KM. Delić je naglasio da se radi o nastavku jačanja ljudskih kapaciteta u centrima za socijalni rad.

Ministar Delić je izjavio kako je cilj poboljšati infrastrukturu i opremanje centara za socijalni rad u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Kategorije raspodjele sredstava

Raspodjela finansijskih sredstava je realizirana u tri kategorije. Prva kategorija obuhvata 289.059,70 KM za ulaganja u infrastrukturu centara.

Druga kategorija iznosi 789.547,06 KM za adaptaciju i uređenje postojećih objekata. Treća kategorija uključuje 921.393,24 KM za izgradnju novih objekata.

Ciljevi programa

Federalno ministarstvo nastavlja aktivno raditi na poboljšanju uslova rada i kvaliteta usluga. Ovi projekti će stvoriti bolje uslove za korisnike socijalnih usluga širom Federacije.

Ove godine, budžet ministarstva omogućava ukupno 4.000.000 KM za jačanje kapaciteta centara, što uključuje sve vidove podrške.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -