Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSmanjenje vodosnabdijevanja u Sarajevu: Vlada KS na sastancima u Evropi

Smanjenje vodosnabdijevanja u Sarajevu: Vlada KS na sastancima u Evropi

Teška situacija sa vodosnabdijevanjem

U Sarajevu je trenutna situacija sa vodosnabdijevanjem najgora u posljednjih nekoliko godina. Dok se to dešava, Vlada Kantona Sarajevo (KS) odsutna je, pohvaljujući se sastancima sa zvaničnicima u Klagenfurtu, Austrija.

Građani bez informacija

Građani Sarajeva očekuju hitnu sjednicu Vlade KS kako bi raspravili o smanjenju pritiska u vodosnabdijevanju. Međutim, do sada nije bilo nikakvih informacija od ministara. Mnogi su bili šokirani kada su shvatili da vode nije bilo uopće, unatoč najavljenim smanjenjima.

Problemi s vodovodnom mrežom

Vodosnabdijevanje se uveliko pogoršava zbog loše infrastrukture. Mnogi popravci vodovodne mreže se vrše tek nakon što dođe do pucanja cijevi. Nedostaci u sistemu su postali rutina, a građani su nezadovoljni tretmanom koji dobijaju.

Uticaj na prigradska naselja i centar grada

Problemi s vodosnabdijevanjem posebno su izraženi u prigradskim naseljima, ali i u srcu Sarajeva. Planirani prekidi vodosnabdijevanja očekuju se u centralnim ulicama, uključujući Maršala Tita i Hamdije Kreševljakovića.

Zastarjeli problemi

Osim vodosnabdijevanja, vlasti se suočavaju s drugim izazovima. Čišćenje ulica i odvoz smeća su problemi koji su trebali biti riješeni prije više od 50 godina. Bivši ministar Srđan Mandić kritikovao je način na koji se upravlja smećem u gradu, tvrdeći da građani bacaju smeće pored praznih kontejnera kako bi stvorili negativnu sliku o gradu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -