Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHDodik prisutan na revanš meču između Borca i Ferencvaroša

Dodik prisutan na revanš meču između Borca i Ferencvaroša

Drama na Gradskom stadionu u Banjoj Luci

Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, nedavno je prisustvovao uzbudljivom revanš meču plej-ofa Evropske lige između fudbalskih timova Borac i Ferencvaroš. Utakmica je odigrana na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, i završila je rezultatom 1:2, nakon izvođenja penala.

Borac na korak od historijskog uspjeha

Borac je tokom meča vodio u produžecima i bio blizu historijskog plasmana u grupnu fazu Evropske lige. Nažalost, Ferencvaroš se uspio vratiti i odveo utakmicu u penale, gdje su se fudbaleri mađarskog kluba bolje snašli.

U društvu važnih gostiju

Dodik nije bio jedini važan gost na utakmici. Uz njega su bili predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, Vico Zeljković, kao i šeik Mohamed bin Rašid Al Mual, bogati investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Al Mual je ranije razgovarao o potencijalnim ulaganjima u avioindustriju RS.

Nadanja za uspješnu saradnju

Na sastanku s šeikom, Dodik je izrazio zadovoljstvo zbog prepoznatog potencijala za razvoj avioindustrije u RS. “Nadam se da će ovo biti početak uspješne saradnje koja će značajno doprinijeti avio-saobraćaju u našoj regiji”, rekao je Dodik nakon susreta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -