Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMioković: Dogovori Čovića i Nikšića ne idu na dnevni red Parlamenta Federacije...

Mioković: Dogovori Čovića i Nikšića ne idu na dnevni red Parlamenta Federacije BiH

Reakcija na bilateralne sastanke

Predsjedavajući Predstavničkog doma Federacije Bosne i Hercegovine, Dragan Mioković, izjavio je za Klix.ba da dogovori između Nermina Nikšića i Dragana Čovića neće biti uvršteni u dnevni red Parlamenta. Mioković, član Naše stranke, naglašava da se radi o stranačkom stavu koji ne omalovažava važne bilateralne sastanke.

Nadležnost Predstavničkog doma

Mioković je istaknuo da postoje teme koje se direktno tiču nadležnosti Predstavničkog doma. On dodatno pojašnjava da, iako ne osporava želju stranaka za razgovorom, postojanje tema koje su van njihovog dometa nije prihvatljivo. “Ne sporim potrebu za bilateralnim razgovorima, ali teme koje se tiču nadležnosti doma su prioritet,” rekao je.

Predsjedavajući odlučuje o dnevnom redu

Prema Miokovićevim riječima, kada je u pitanju dnevni red za sjednice, on kao predsjedavajući ima ekskluzivno pravo da odlučuje o tome šta će se razmatrati. “Sve dok ja vodim Predstavnički dom, neće biti tema koje su dogovorene između Nikšića i Čovića, a tiču se naših nadležnosti,” naglasio je.

Nema prijetnji, ali jasne granice

Mioković je naglasio da njegova izjava nije prijetnja niti namjera razbijanja Trojke, ali da je važno postaviti jasne granice. “Neće biti nametanja tema koje nisu u skladu s našim pravilima,” poručio je. Ova situacija otvara važne rasprave o funkciji i odgovornosti institucija u Bosni i Hercegovini.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -