Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHTuzla: Javni tender za kupovinu linearnog akceleratora dobio dvije ponude

Tuzla: Javni tender za kupovinu linearnog akceleratora dobio dvije ponude

Nabavka linearnog akceleratora u UKC Tuzla

Univerzitetski klinički centar (UKC) u Tuzli dočekao je dvije ponude u okviru javne nabavke linearnog akceleratora. Ovaj uređaj, poznat i kao aparat za zračenje, bio je predmet četvrtog tendera, koji dolazi nakon tri neuspjela pokušaja nabavke.

Otvorene ponude i novi ponuđači

Nabavna služba tuzlanskog UKC-a otvorila je ponude danas u podne. U ovoj javnoj nabavci učestvovali su Inel-med d.o.o. Mostar i MSG d.o.o. Tuzla. Kompanija MSG d.o.o. novi je ponuđač, dok se Inel-med već prethodno javljao, ali nisu postigli uspjeh.

Hitna potreba za novim uređajem

Kadrija Mešić, vršilac dužnosti šefa Službe za nabavku, istakao je važnost hitnosti ove nabavke. Komisija će raditi i tokom vikenda kako bi se ubrzao postupak. Očekuje se da će izbor najpovoljnijeg ponuđača biti poznat uskoro.

Komisija stručnjaka

U komisiji se nalazi 11 članova, svaki stručan u svojoj oblasti. Među njima su pravnici, ekonomisti, elektroinžinjeri i radiolozi. Ova stručnost osigurava pravilno ocjenjivanje ponuda i smanjuje mogućnost žalbi.

Izostanak ponude od Siemensa

Ponuđač Siemens Medicina nije dostavio svoju ponudu. Ova kompanija se ranije žalila na odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača, što bi moglo uticati na buduće prijave.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -