Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHGradonačelnik Kasumović o infrastrukturnim projektima u Zenici

Gradonačelnik Kasumović o infrastrukturnim projektima u Zenici

Radni sastanak s JP Autoceste Federacije BiH

Gradonačelnik Grada Zenica, Fuad Kasumović, danas je održao radni sastanak s predstavnicima JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine. Tema sastanka bili su infrastrukturni projekti koji se realiziraju na području Zenice.

Razgovor o neizvršenim projektima

Kao što je istaknuto na sastanku, razgovaralo se o projektima koji su navedeni u potpisanim Sporazumima o prijateljskom okruženju. Dva ključna projekta, put za Pepelare i put za Smetove, još uvijek nisu završena.

Proceduralni izazovi

Predstavnici JP Autoceste federacije BiH su objasnili da su projekti odgođeni zbog provođenja određenih procedura unutar preduzeća. Međutim, naglašeno je da se intenzivno radi na rješavanju tih pitanja.

Izgradnja petlje u Nemili

Na sastanku se razgovaralo i o izgradnji petlje u Nemili. Gradonačelnik je naglasio izazove s kojima se JP Autoceste suočava, posebno u vezi s odnosima s lokalnim mještanima.

Postignut dogovor o nastavku rada

Gradonačelnik Fuad Kasumović nasilno je potvrdio da je postignut dogovor s predstavnicima preduzeća o nastavku realizacije projekata iz Sporazuma o prijateljskom okruženju. Ovi koraci bi trebali poboljšati infrastrukturu grada Zenica.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -