Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHRoditelji zabrinuti za dostupnost javnog prijevoza za djecu u Sarajevu

Roditelji zabrinuti za dostupnost javnog prijevoza za djecu u Sarajevu

Prigovor roditelja javnim prijevoznicima

Grupa roditelja iz Sarajeva osvrnula se na javni prijevoz, tvrdeći da je neadekvatan za učenike. Ova grupa se pismeno požalila javnim prijevoznicima, uključujući preduzeće GRAS, kao i Ministarstvu saobraćaja KS i medijima.

Podaci o voznom redu Centrotransa

Centrotrans je odgovorio na ove primjedbe ističući da na području Kantona Sarajevo opslužuju 73 linije. Radnim danima organiziraju 2.199 polazaka, uz angažman 89 autobusa i minibusova.

Učestalost i redovnost prijevoza

Prema informacijama iz Centrotransa, od 1. januara do 31. jula ove godine, od ukupno 397.231 polaska, 396.877 je realizovano, što je učinak od 99,91 posto. Samo 0,09 posto polazaka nije izvršeno iz različitih, najčešće opravdanih, razloga.

Specifične linije pod povećalom

Posebno su se osvrnuli na linije Nedžarići – Aerodromsko naselje i Ilidža – Hadžići. Tvrde da za liniju Nedžarići imaju devet registrovanih obrta i da se svi polasci održavaju, iako s prosječno dva putnika po vožnji.

Roditelji su izrazili zabrinutost zbog dostupnosti i kvaliteta javnog prijevoza za svoju djecu. S obzirom na ove informacije, očekuje se daljnji dijalog između roditelja i javnih prijevoznika.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -