Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSjednica Vijeća ministara BiH: Ključne teme i prijedlozi na dnevnom redu

Sjednica Vijeća ministara BiH: Ključne teme i prijedlozi na dnevnom redu

Najavljena sjednica.

Danas se održava sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Na ovoj sjednici razmatraće se razne važne tačke dnevnog reda.

Obimni dnevni red.

Jedna od ključnih tačaka je novi tekst poslovnika o radu Vijeća. Ovaj dokument predložen je od strane Ministarstva pravde BiH.

Nadalje, na dnevnom redu je i nacrt prijedloga programa javnih investicija za period 2025-2027. godine, kojeg predlaže Ministarstvo finansija i trezora.

Grantovi i inovacije.

Ministarstvo civilnih poslova BiH predložilo je odluke o raspodjeli sredstava iz granta za “Podršku tehničkoj kulturi i inovatorstvu”. Ovaj grant se odnosi na period 2024-2026.

Osim toga, planira se i raspodjela sredstava za projekte nevladinih organizacija u oblasti prevencije HIV-a i tuberkuloze.

Pitanje zdravlja i sigurnosti.

Na sjednici će se takođe razmatrati izmjene odluka o zabrani uvoza određenih pošiljki. Ove mjere imaju za cilj sprječavanje unosa bolesti kao što su influenca ptica i afrička svinjska kuga.

Međunarodna saradnja.

Vijeće ministara razmatraće i nacrt za vođenje pregovora sa Vladom Hrvatske. Tema će biti upravni postupci vezani za ekološke procjene.

Izvještaji i analiza.

Uz to, sjednica će uključiti i izvještaje o protivminskom djelovanju i analizu vanjskotrgovinske razmjene u BiH za prvi kvartal 2023. godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -