Petak, 20 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHSjednica Vlade FBiH: Odbacivanje inicijative za hotel "Walter"

Sjednica Vlade FBiH: Odbacivanje inicijative za hotel “Walter”

Danasnja sjednica u Sarajevu

Danas će se u 10 sati održati sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine. Sjednica će imati značajne tačke na dnevnom redu, uključujući i promjene u vezi s hotelom “Walter”.

Odluka o hotelu “Walter”

Vlada FBiH je ranije usvojila inicijativu za ustupanje upravljanja hotelom “Walter” Federalnom tužilaštvu ili Vrhovnom sudu. Međutim, kako saznaje „Avaz“, od ove odluke se odustalo. Također, planirano je osnivanje federalnog USKOK-a na toj lokaciji, no ni to se neće ostvariti.

Razlozi promjene odluke

Razlozi za promjenu ove odluke još uvijek nisu poznati javnosti. Vjeruje se da će na sjednici biti razmatrana nova rješenja za smještaj Specijalnog odjela Tužilaštva i Vrhovnog suda FBiH.

Istraživanje tržišta

Na današnjoj sjednici, očekuje se da će Vlada FBiH zadužiti Službu za zajedničke poslove da pokrene postupak istraživanja tržišta. Cilj je pronaći alternativne lokacije za smještaj specijalnog odjela.

Hotel “Emiran” i njegova prošlost

Nekadašnji hotel „Emiran“ je oduzet od Emira Šarića, koji je pravosnažno osuđen za utaju poreza. Ova nekretnina u vlasništvu vlade često je bila u centru pažnje zbog svoje sudbine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -