Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHPrva transplantacija srca u BiH: Uslijeđena nada i novi život za Aldina...

Prva transplantacija srca u BiH: Uslijeđena nada i novi život za Aldina Hajdarevića

Kraj agonije za pacijenta

Federalno ministarstvo zdravstva i Klinički centar Univerziteta u Sarajevu održali su značajnu konferenciju za medije. Tema je bila prva transplantacija srca u Bosni i Hercegovini, koja je obavljena početkom ovog mjeseca.

Tim ljekara na čelu s prof. dr. Granovom

Transplantaciju srca izveo je tim specijalista pod vođstvom prof. dr. Nermira Granova. Uspješno je operisan pacijent Aldin Hajdarević, koji je imao kritično zdravstveno stanje prije operacije.

Aldinova priča o borbi za život

Aldin Hajdarević opisao je svoj život prije transplantacije. Istakao je da je dolazak na KCUS bio praćen teškim zdravstvenim problemima, pa nije mogao hodati. Ljekari su predložili ugradnju pumpe, a on je pristao na taj korak.

Donacija mijenja sve

U nevjerovatnom preokretu, Aldin je dobio poziv o donoru. Od nedjelje do ponedjeljka se sve odvilo brzo, a već u utorak je prohodao. Proveo je sedam dana na intenzivnoj njezi, te još sedam na odjelu.

Zahvale donatorima i zdravstvenom osoblju

Aldin je izrazio duboku zahvalnost donatorima, timu ljekara i sestrama koje su mu pružile podršku tokom oporavka. Također, kazao je da se osjeća kao da mu je 30 godina, iako je rođen 1980. godine.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -