Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHMehemed Vukalić, trostruki ubica iz Sanskog Mosta, na liječenju u Banjaluci

Mehemed Vukalić, trostruki ubica iz Sanskog Mosta, na liječenju u Banjaluci

Stabilno zdravstveno stanje Vukalića

Mehemed Vukalić, poznat kao trostruki ubica iz Sanskog Mosta, i dalje se nalazi na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) u Banjoj Luci. Nakon tragičnog incidenta u Mješovitoj srednjoj školi, Vukalić je pokušao izvršiti samoubistvo, što je dovelo do njegovog transporta u bolnicu.

Premještaj u Kliniku za torakalnu hirurgiju

Prema informacijama koje je prenio portal “Avaz”, pacijent je premješten iz Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje u Kliniku za torakalnu hirurgiju. Njegovo zdravstveno stanje trenutno je stabilno i pod stalnim je nadzorom medicinskog osoblja.

Tragedija u Sanskom Mostu

Ovaj slučaj zgrozio je javnost. Vukalić je prošle sedmice u školskim prostorijama ubio tri osobe: direktora Nijaza Halilovića, profesoricu Gordanu Midžan i školsku sekretaricu Nisvetu Kljunić. Halilović je bio politički aktivan kao članu SDP-a.

Pokušaj samoubistva i zdravstveno liječenje

Očekuje se da će Vukalić, kao osumnjičeni za teška krivična djela, nastaviti s liječenjem kako bi se stabilizovalo njegovo zdravstveno stanje. Nakon što je ranio sebe, njegovo zdravstveno stanje izazvao dodatnu pažnju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -