Četvrtak, 19 Septembra, 2024
HomeVijestiBiHNedostatak Padavina Uzrokuje Opadanje Vodostaja Rijeka u BiH

Nedostatak Padavina Uzrokuje Opadanje Vodostaja Rijeka u BiH

Visoke Temperature i Nizak Vodostaj

Zbog visokih temperatura i nedostatka padavina, vodostaji rijeka u Bosni i Hercegovini značajno opadaju. Prema informacijama Agencije za vodno područje rijeke Save, nivo vode na Vrelu Bosne u Sarajevu jutros je iznosio samo devet centimetara.

Ispod Rimskog Mosta

Fotografije reportera Anadolu prikazuju izuzetno nizak nivo vode rijeke Bosne, posebno ispod poznatog Rimskog mosta na Ilidži. Na nekim mjestima, vode gotovo da i nema, što dodatno ukazuje na ozbiljnost situacije.

Prognoza za Naredne Daze

Ipak, meteorolozi najavljuju promjene vremena. Prema informacijama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), dolazak kiše očekuje se u narednim danima. Danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost, dok su lokalni pljuskovi mogući poslijepodne.

Temperaturne Varijacije

Današnja temperatura zraka kretala se između 27 i 33 stepeni Celzijusa. Na jugu Hercegovine, temperature će doseći i do 36 stepeni. Slične vremenske prilike očekuju se i u srijedu, s mogućim lokalnim pljuskovima u jutarnjim satima u nekim područjima.

Zaključak

Vrijeme će ostati sunčano tokom četvrtka, uz mogućnost lokalnih pljuskova. Temperaturne vrijednosti će ostati visoke, što dodatno naglašava potrebu za praćenjem meteoroloških prognoza.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -